Wysłany: 2011-08-15, 15:19 Zagadki Oddział: Oddziały Specjalne
Pierwszy powód, każdy chce żeby zagadka była w jego okresie, tak więc 3 działy proponuję, żeby nie było zaniku zagadek. Np. Renesans, I i II wojna światowa i współczesność. Też trzeba powiedzieć że zagdki są ZA trudne... Nie dodawajcie zagadek o: osobach, pułkach, brygadach i itp. Też proponowałbym zagadki typu: wymień, nie tylko kto ? co ? Jak coś mi przyjdzie do głowy to zobaczymy.
_________________ "Pojednanie istnieje tylko na cmentarzach"- Józef Stalin
Wysłany: 2011-08-15, 21:24
Oddział: Oddziały Specjalne
Właśnie o to chodzi żeby zagadki były trudne. Inaczej będzie po kilka zagadek dziennie i będzie za dużo punktów. Już jeden temat o zagadkach z II Wojny Światowej jest. Według mnie spalony pomysł.
_________________ Celem wojny nie jest zginąć za swoją ojczyznę, tylko sprawić by tamci skurwiele zginęli za swoją...
George Smith Patton (1885 - 1945)
Retreat Hell! We're just attacking in another direction... Oliver P. Smith (1893 - 1977)
Osobiście powiem tak: poziom zagadek jest bardzo wysoki dzięki czemu są one ciekawe ale zarazem skierowane tylko i wyłącznie do osób szczególnie zainteresowanych tematyką.
Zobaczymy co inni userzy na to powiedzą
Wysłany: 2011-08-25, 20:58
Oddział: Oddziały Specjalne
Witam
Moje zdanie jest takie że wystarczą dwa tematy o zagadkach. Dodawanie kolejnych jest bezsensowne. Jeżeli komuś zależy, to niech przyłoży się do odpowiedzi i włączy się w obecne struktury a nie szuka nowych.
Pozdrawiam
_________________ To nie są ludzie - to diabły ! - płk. Milan o Legionistach po bitwie pod Camerone
"Padłem... nikt nie poda ręki... sam wstanę... silniejszy" - Muhammad Ali
"Nienawidziłem każdej minuty treningu, ale powtarzałem sobie: nie poddawaj się, przecierp teraz i żyj resztę życia jako mistrz" - Muhammad Ali