Wysłany: 2012-02-05, 16:19 Reklama przez Prywatne Wiadomości Oddział: Wojska Lądowe
W związku z tym, że miał miejsce incydent na forum związany z prowadzeniem reklamy innej strony przez Prywatne Wiadomości, Administracja Portalu MILITIS.pl informuje, że wszelkie tego typu działania są zabronione przez regulamin Portalu. Nie wyrażamy i nigdy nie wyrażaliśmy zgody na reklamowanie stron www poprzez prywatne wiadomości. Jest to sprzeczne z naszą polityką.
Dodatkowo informujemy, że wszelkie działania związane z reklamą stron - zwłaszcza o podobnej tematyce do tematyki portalu, są zabronione na forum, chyba, że zostanie na takową reklamę wyrażona zgoda administracji - przede wszystkim Ja lub Rafał muszę taką zgodę wyrazić.
Zgodnie z Regulaminem:
Cytat:
II. Treści na forum:
4. Na Forum zabrania się:
D) reklamowania stron i forów bez uprzedniej zgody Administratora/Moderatora;
E) zamieszczania jakichkolwiek reklam bez uprzedniej zgody Administratora/Moderatora;
F) SPAM-owania na forum, poprzez Prywatne Wiadomości, e-mail, shoutbox, pisanie kilku postów pod sobą i natarczywe wstawianie linków oraz samych materiałów multimedialnych itp.;
Wszelkie tego typu działania będą od teraz karane zakazem pisania na forum lub permanentnym banem.
Prosimy również użytkowników o zgłaszanie wszelkich tego typu praktyk administracji.
Forum Portalu MILITIS.pl nie jest punktem ogłoszeniowym, nie wyrażamy zgody na publikowanie na forum w żadnej formie ale zwłaszcza poprzez Prywatne Wiadomości reklam stron internetowych i produktów, bez zgody administracji, a w przypadku Prywatnych Wiadomości jest to pełen zakaz reklamy - nie wyrażamy zgody na taką formę reklamy.
Windmaker Redaktor Naczelny Michał "Windmaker" Banach
W związku z zaistniałą sytuacją użytkownicy o nickach Quik. MBM, Mateosl11, zostaną zbanowani za prowadzenie reklamy przez Prywatne wiadomości.
Ban zostanie nałożony około godziny 18:00 i będzie to ban permanentny - bez możliwości odwołania.
Przykro mi, zasady są jasne, a takie zachowanie jest stanowczo zabronione na Portalu.
Jeśli mieliście nadzieję, że nie przeczytam tych wiadomości i co dla Was gorsze nie zliczę wszystkich jakie zostały wysłane, to się grubo mylicie. Portal który reprezentujecie jest od tego momentu niemile widziany na łamach tego Portalu.
Jeśli mieliście nadzieję, że nie przeczytam tych wiadomości i co dla Was gorsze nie zliczę wszystkich jakie zostały wysłane, to się grubo mylicie. Portal który reprezentujecie jest od tego momentu niemile widziany na łamach tego Portalu.
Zobaczyć wkurzonego Windmakera.... bezcenne
Ale masz rację. Z różnych forów, for ( niepotrzebne skreślić ) mam donosy, że działają podobnie.
Co prawda, nie wróżę im świetlanej przyszłości.
Z reszta, jak każdemu innemu nowemu forum historyczno- militarnemu.
Widziałem juz upadek ze czterech w ciągu dwóch lat.
To jest trochę niemiła i niekulturalna praktyka. Są pewne zasady niepisane między portalami internetowymi, iż takie działanie nie powinno mieć miejsca. U nas i nie tylko zostało to oficjalnie uregulowane. To jest całkowicie inne kwestia niż wymiana banerów, wzajemna oficjalna reklama itd., co jest rzeczą pozytywną i korzystną dla wszystkich stron (co jakiś czas taka współpraca jest u nas podejmowana - ostatnio z portalem o grze WOT), a w dodatku nie męczy użytkowników prywatnymi wiadomościami i spamem na poczcie.
No cóż kultura w sieci słabnie. Kiedyś nawet nie było mowy o takich zagrywkach, dzisiaj nowi na rynku nie mają pomysłu i chęci aby promować się więc idą na łatwiznę.
Obecnie rynek jest pełen i każde nowe forum jest już nadmiarem.