Targi

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: filmowy konkurs

Konkurs filmowy
Autor Wiadomość
Rafał 
Administrator
Zawodowy histeryk :)

Wysłany: 2010-06-02, 09:16   Konkurs filmowy
   Oddział: Wojska Lądowe

Witam częśc administracji wie że od dłuższego czasu planuje zrobić konkurs filmowy, napisałem częsciowy regulamin, odnoszący się tylko do samego filmu. Przeczytajcie go i zastanówcie sie co jeszcze dodać, zmienić.

Cytat:
1. Tematyka filmu musi być związana z historią, wojskiem lub militariami.
2. Każdy film musi zawierać intro przygotowane przez Nas: http://vimeo.com/11964923
3. Format zapisu: mpg, avi, wmv.
4. Maksymalny rozmiar pliku 2 gb.
4. Maksymalny czas filmu to 8 minut.
5. Do czasu oficjalnej publikacji przez portal Militis.pl film nie może być nigdzie zamieszczony.
6. Filmy oceniane będą zarówno przez jury, jak i użytkowników forum.
7. Za pierwsze 3 miejsca uczestnicy otrzymają nagrody w postaci zestawów książek ufundowanych przez wyd. Rebis i Erica.
8. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do przyznania innych nagród dodatkowych za ciekawe pomysły.
9. Scieżka dzwiękowa nie może łamać praw autorskich.
10.Do filmu musi być dołączony plik txt który będze zawierał:
imie i nazwisko autora, email, materiały wykorzystane, soundtrack.

Michał czy jest możliwośc stworzenia oddzielnego ftp gdzie konkursowicze mogliby wrzucać swoje filmy? Tylko takie konto ftp musiałoby mieć chwilowo zablokowane edycje i sciąganie plików, tylko upload a po zakończeniu okresu na wrzucenie filmiku włączyłbyś ściąganie i zmienil haslo.

Celem wojny nie jest zginąć za swoją ojczyznę, tylko sprawić by tamci skurwiele zginęli za swoją...
George Smith Patton (1885 - 1945)

Retreat Hell! We're just attacking in another direction... Oliver P. Smith (1893 - 1977)

Windmaker 
Redaktor Naczelny
Michał "Windmaker" Banach

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2010-06-02, 18:02   

Z tym ftp, mogę zrobić wydzielony fragment dla filmów ale: nie mogę do końca zabezpieczyć go - musiałbym pomyśleć jak to zrobić najpierw, aby ograniczyć dostęp do loginu i hasła. Dalej problem co z ocenianiem - to będą tylko pliki, a aby je oglądać, to będzie je trzeba ściągać, i problem w tym, że może to w przypadku np. 10 filmów zrobić nam problemy transferowe - wielkośc takich filmików to jednak kilkaset mega - 2 GB odpadają w ogóle dla nas bo serwer tego nie wytrzyma, zresztą umieszczenie nawet na naszym ftp pliku powyżej 1 GB zajmie trochę czasu - ja na swoim internecie taki plik umieszczałem jakieś 5 godzin - nikomu się nie będzie chciało tego robić.

"Stałem się śmiercią; niszczycielem światów" - Julius Robert Oppenheimer

"Wojna jest sztuką, ma więc swoich artystów i mistrzów"

"War, war never changes"

Łukasz 
Generał Broni

Zaproszone osoby: 12
Wysłany: 2010-06-30, 13:31   
   Oddział: Oddziały Specjalne

Więc na razie projekt wstrzymany ??

"Padłem... nikt nie poda ręki... sam wstanę... silniejszy" - Muhammad Ali

"Nienawidziłem każdej minuty treningu, ale powtarzałem sobie: nie poddawaj się, przecierp teraz i żyj resztę życia jako mistrz" - Muhammad Ali

Windmaker 
Redaktor Naczelny

Wysłany: 2010-06-30, 15:08   

Póki co o ile wiem, to Rafał pracuje nad wstępniakiem do filmików, więc sądzę, że jak to zrobi to wówczas będzie można pomyśleć o starcie - co do ftp, to tak jak wspominałem mogę zrobić miejsce, ale nie jestem zwolennikiem takiego wyjścia ze względu na transfery. Proponowałbym jednak wystartować z tym konkursem po uruchomieniu nowego systemu - dzięki czemu łatwiej będzie zrobić to na stronie. A co do nowego systemu, to już moja działka.

"War, war never changes"

Rafał 
Administrator
Zawodowy histeryk :)

Wysłany: 2010-06-30, 19:22   

No intro jest już gotowe, a co do ftp to zależy mi aby administracja miała do tych filmików dostęp aby można się potem podzielić uploadem na nasz kanał bo jednej osobie to strasznie dużo czasu zajmie.

Celem wojny nie jest zginąć za swoją ojczyznę, tylko sprawić by tamci skurwiele zginęli za swoją...
George Smith Patton (1885 - 1945)

Retreat Hell! We're just attacking in another direction... Oliver P. Smith (1893 - 1977)

Windmaker 
Redaktor Naczelny

Wysłany: 2010-06-30, 21:20   

Możemy to zrobić tak, że dam dostęp, ale filmiki po umieszczeniu natychmiast wszyscy ściągamy a ja potem usuwam je z ftp. Ale tak jak mówiłem - dopiero po zmianie systemu, i uporządkowaniu ftp - bo mamy trochę nadprogramowych plików tam, które trzeba usunąć.

"War, war never changes"

Odpowiedz do tematu