Wysłany: 2011-07-14, 06:03
Oddział: Oddziały Specjalne
Muszę Wam powiedzieć radosną nowinę. Pisałem już, że mam długoletnie doświadczenie w zakresie administrowania / moderowania. Przyznaję z pełną świadomością - to najbardziej przyjazne miejsce, jakie znalazłem w sieci..
Muszę Wam powiedzieć radosną nowinę. Pisałem już, że mam długoletnie doświadczenie w zakresie administrowania / moderowania. Przyznaję z pełną świadomością - to najbardziej przyjazne miejsce, jakie znalazłem w sieci..
Przyjazne to dopiero będzie jak ukończymy całkowitą modernizację i ruszy kilka ciekawych rzeczy (konkursy, nowe artykuły, recenzję i różne takie tam dla rozrywki użytkowników) w tym coś na wzór strony informacyjnej z branży militariów i historii (tzn. będzie sporo newsów, które jako pierwsi będziemy w Polsce umieszczać). Nie ma obecnie po prostu czasu na śledzenie systematyczne dużej listy stron www różnych instytucji i przedsiębiorstw z tego zakresu.
Wysłany: 2011-07-14, 11:15
Gdy spotkam się z pewnym Człowiekiem, dopytam się, co można zrobić w tym kierunku, by dać stronie dodatkowy alias z rozszerzeniem .MIL.PL - to może nie tylko pomóc wysokiemu pozycjonowaniu, ale można wejść we współpracę z różnymi serwisami. Przypominajcie mi o tym na PW, bym nie zapomniał. Adres e - mail na PW już mogę podesłać do swojego Dowódcy.
Gdy spotkam się z pewnym Człowiekiem, dopytam się, co można zrobić w tym kierunku, by dać stronie dodatkowy alias z rozszerzeniem .MIL.PL - to może nie tylko pomóc wysokiemu pozycjonowaniu, ale można wejść we współpracę z różnymi serwisami. Przypominajcie mi o tym na PW, bym nie zapomniał. Adres e - mail na PW już mogę podesłać do swojego Dowódcy.
Rozczłonkowywanie się na kilka domen w żadnym stopniu nie jest pomocne w kwestii pozycjonowania.
Pozycjonowanie stron polega na optymalizacji witryny pod kątem przeglądarek oraz na zdobywaniu wartościowych linków w sieci. To oczywiście tak w wielkim skrócie, jeżeli ktoś chce się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat to polecam świetny artykuł pochodzący ze znanej strony seomoz.org.
Wysłany: 2011-07-15, 01:41
Post, malutka uwaga. Posłuchajcie. Ja czy Wy - nie będziemy mieli problemów ze zrozumieniem języka angielskiego. Niestety nie wszyscy są w tym kierunku rozwinięci. Nie lepiej przy komentowaniu, bądź zakładaniu tematów wpuszczać link źródłowy i w paru zdaniach napisać, po polsku, o czym mowa?
Wysłany: 2011-07-15, 08:35
Witam
Moim zdaniem nie da się ująć w paru zdaniach całego artykułu, toteż potrzebny jest cały oryginalny artykuł. Jeżeli ktoś kto nie zna angielskiego - sam nie mówię biegle ale się z kimś dogadam - i jest chętny wiedzy, to sieć proponuje niezliczone usługi elektronicznych tłumaczy, które przybliżą takiego śmiałka do tematu.
Ale to czy autor tematu wstawi krótką notę po Polsku czy pozostawi wersję oryginalną, zależy wyłącznie od niego, my nie narzucamy.
Pozdrawiam
_________________ To nie są ludzie - to diabły ! - płk. Milan o Legionistach po bitwie pod Camerone
"Padłem... nikt nie poda ręki... sam wstanę... silniejszy" - Muhammad Ali
"Nienawidziłem każdej minuty treningu, ale powtarzałem sobie: nie poddawaj się, przecierp teraz i żyj resztę życia jako mistrz" - Muhammad Ali
Wysłany: 2011-07-15, 14:42
Zacząłem szperać w materiałach multimedialnych w zakresie nagrań archiwalnych z I wojny światowej. I pierwsza rzecz, która mi się rzuciła w oczy - to o wiele większy zakres informacji w języku angielskim. Tak więc rozumiem.