Wysłany: 2008-02-26, 17:14 Działy na forum Oddział: Wojska Lądowe
Na forum pojawiły sie z powrotem działy. Ich układ lekko sie zmienił w porównaniu z tym co było. Doszły mnie jednak słuchy, że niektóre działy powinny być bardziej rozbite tematycznie. Co o tym myślicie?
Czy działy na forum - przynajmniej niektóre maja zawierać subkategorie, które będą bardziej szczegółowe, czy zostawić wszystko tak jak jest?
Zapraszam też do pisania tutaj swoich opinii i pomysłów na nowe działy na naszym forum.
Można rozważyć ewentualne propozycje nowych działów, jednak rozbicie na subkategorie na niewielkim forum nie ma sensu. Może w przyszłości, kiedy pojawi się odpowiednia liczba tematów, takie podziały, ułatwiające poruszanie się w masie postów, będą miały sens. Skłaniałbym się jeszcze poczekać z daleko idącymi modyfikacjami w tej sprawie, choć ciekawe propozycje można przedyskutować.
Mam pytanie. Czy dział broń i uzbrojenie dotyczy tylko współczesnych rodzajów uzbrojenia, a o starszych dyskutujemy w dziale historia? Opis działu historia w pod forum (czy jak to się nazywa) "wojsko polskie" mówi o dyskusjach o orężu i sugeruje to drugie.Czy o samolotach zagranicznych z okresu II wojny światowej piszemy w dziale o broni czy historii? Moim zdaniem trzeba zrobić jasne opisy działów aby wiedzieć co gdzie piszemy.
_________________ Jeniec wojenny to człowiek, który próbuje zabić ciebie i mu się to nie udaje, a potem prosi ciebie, żebyś nie zabijał jego.
Windmaker Redaktor Naczelny Michał "Windmaker" Banach
Dział broń i uzbrojenie jest ogólnym działem - o broni współczesnej i starej. Nie chciałem przesadzać z ilością działów. Oczywiście można zrobić dział broń historyczna. To zależy od tego jak Wy to widzicie.
Więc jak?
To jest wynik doświadczeń z ponad dwóch lat prac i dwóch ankiet na jakie oddawaliście głosy Nie ukrywamy jednak, że jeszcze może dojść do pewnych zmian. Np. istnieje szansa rozdzielenia tematyki I wojny i okresu międzywojennego jeśli będą one mocno oblegane przez użytkowników.