Uuuu kolego, taka książka to pewnie rzadka rzecz, ja do dziś bezskutecznie poluję na egzemplarz książki o budowie osłon balistycznych pojazdów.
Chyba że Tobie chodzi o taką ogólną monografię danego pojazdu bojowego. Tego typu literatura już łatwiejsza do pozyskania jest, tu mogę polecić książki Jentza, Spielbergera czy Hunnicutta gdzie oprócz historii same procesu projektowania, produkcji, wdrażania i użytkowania są też opisane bardziej szczegółowo kwestie techniczne.
_________________ "I postanowiłem poznać mądrość i wiedzę, szaleństwo i głupotę. Poznałem iż również i to jest pogonią za wiatrem, bo wielka mądrość przynosi utrapienie, a kto przysparza wiedzy, przysparza i cierpień." Kazn. 1:17-18 (Księga Koheleta)
-----------------------------------------------------------
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone" Hasan ibn Sabbah.
"We're not going to just shoot the sons-of-bitches, we're going to rip out their living Goddamned guts and use them to grease the treads of our tanks. We're going to murder those lousy Hun cocksuckers by the bushel-fucking-basket." George Smith Patton Junior
Wysłany: 2011-11-08, 21:46
Oddział: Oddziały Specjalne
O te kwestie techniczne mi właśnie chodzi głownie o mechanizmy skrętu. Dziękuje za
pozycje jak się do nich dokopie na pewno skorzystam.
Jak by ktoś miał w zanadrzu jakiś tytuł niech pisze ...
Jeśli chodzi o mechanizmy skrętu to podejrzewam że najprędzej się u Jentza i Spielbergera dokopiesz. Ewentualnie jakieś rosyjskojęzyczne pozycje, ale tytułów niestety nie znam.
_________________ "I postanowiłem poznać mądrość i wiedzę, szaleństwo i głupotę. Poznałem iż również i to jest pogonią za wiatrem, bo wielka mądrość przynosi utrapienie, a kto przysparza wiedzy, przysparza i cierpień." Kazn. 1:17-18 (Księga Koheleta)
"We're not going to just shoot the sons-of-bitches, we're going to rip out their living Goddamned guts and use them to grease the treads of our tanks. We're going to murder those lousy Hun cocksuckers by the bushel-fucking-basket." George Smith Patton Junior
Ostatnimi czasy dość intensywnie poszukuje książki na temat budowy pojazdów gąsienicowych,
sposobu budowy ich napędów.
Można kupić książki czy skrypty na Politechnice Krakowskiej Wydział Mechaniczny - Instytut Pojazdów Samochodowych i Silników Spalinowych ,podejrzewam że na każdej uczelni posiadającej taki wydział ,jest również pozycja dość leciwa ale zawsze pt "Czołgi i wojska pancerne " praca zbiorowa wyd. BWW tam też jest coś na ten temat.
Najlepsze byłyby chyba jakieś instrukcje dla załóg, może popytaj jakichś byłych żołnierzy czy obecnie służących, na forum NFoW powinno być kilku.
Windmaker Redaktor Naczelny Michał "Windmaker" Banach
O Goździku typowej publikacji nie przypominam sobie. Co najwyżej opisy w prasie i książkach plus publikacje rosyjskie na pewno. No i to co Damian podał, instrukcje itp.