_________________ "I postanowiłem poznać mądrość i wiedzę, szaleństwo i głupotę. Poznałem iż również i to jest pogonią za wiatrem, bo wielka mądrość przynosi utrapienie, a kto przysparza wiedzy, przysparza i cierpień." Kazn. 1:17-18 (Księga Koheleta)
-----------------------------------------------------------
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone" Hasan ibn Sabbah.
"We're not going to just shoot the sons-of-bitches, we're going to rip out their living Goddamned guts and use them to grease the treads of our tanks. We're going to murder those lousy Hun cocksuckers by the bushel-fucking-basket." George Smith Patton Junior
Wysłany: 2011-11-29, 16:02
Oddział: Oddziały Specjalne
Tak oglądam i zastanawiam się jak długo jeszcze Universal Camouflage Pattern pozostanie obowiązkowym umundurowaniem US Army. Co prawda dobrze spisuje się w Afgańskiej tzn. górskiej scenerii jednak zbyt uniwersalny to on nie jest. Jak myślisz, kiedy oficjalnie zostanie zastąpiony np. przez chwalony i dość popularny MultiCam ?
_________________ To nie są ludzie - to diabły ! - płk. Milan o Legionistach po bitwie pod Camerone
"Padłem... nikt nie poda ręki... sam wstanę... silniejszy" - Muhammad Ali
"Nienawidziłem każdej minuty treningu, ale powtarzałem sobie: nie poddawaj się, przecierp teraz i żyj resztę życia jako mistrz" - Muhammad Ali
Tego nie wiadomo, całkiem możliwe że jednak standardem stanie się MultiCam i znajdzie się na wszystkich mundurach ACU w miejsce kamuflażu UCP.
Generalnie w USA sporo się obecnie narzeka że każda formacja chce mieć swój wzór kamuflażu i że znacznie bardziej logiczne było podejście z lat 80 gdzie wszystkie formacje miały jeden wzór munduru z jednym wzorem kamuflażu czyli BDU.
Zobaczymy co z tego wyjdzie, obecnie jednak chyba więcej uwagi przywiązuje się do wyposażenia niż samego wzoru kamuflażu.
_________________ "I postanowiłem poznać mądrość i wiedzę, szaleństwo i głupotę. Poznałem iż również i to jest pogonią za wiatrem, bo wielka mądrość przynosi utrapienie, a kto przysparza wiedzy, przysparza i cierpień." Kazn. 1:17-18 (Księga Koheleta)
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone" Hasan ibn Sabbah.
"We're not going to just shoot the sons-of-bitches, we're going to rip out their living Goddamned guts and use them to grease the treads of our tanks. We're going to murder those lousy Hun cocksuckers by the bushel-fucking-basket." George Smith Patton Junior