Źródeł nie ma bo Ci co wiedzą nie powiedzą, a Ci którzy są poważni i wiedzą coś na temat współczesnych osłon nawet nie chcą się bawić w wyliczenia, to jest bezcelowe bo tak naprawdę niewiele wiadomo na temat mechanizmu działania współczesnych pancerzy.
Co do Armor Basics to znam to, samego autora też poniekąd "znam" z forum TankNet, miałem przyjemność poczytać sporo jego wypowiedzi. Paul Lakowski na rzeczy się zna, tyle że to co zapodałeś to stara wersja Armor Basics, mocno już zdezaktualizowana.
Paul Lakowski nosił się z zamiarem napisania książki, więc napisał też nowszą wersję Armor Basics, ale wiem że dostęp do niej ma tylko kilka osób i z pewnością jej tak sobie nie skopiują by inni mogli zajrzeć.
Ja bym bardziej polecił pomęczyć się trochę i poszukać dokumentów pod hasłem Burlington Files, czy ogólnie dokumentacji związanej z rozwojem pancerzy specjalnych na zachodzie, trochę tego w sieci jest, trzeba by tylko wiedzieć gdzie szukać.
_________________ "I postanowiłem poznać mądrość i wiedzę, szaleństwo i głupotę. Poznałem iż również i to jest pogonią za wiatrem, bo wielka mądrość przynosi utrapienie, a kto przysparza wiedzy, przysparza i cierpień." Kazn. 1:17-18 (Księga Koheleta)
-----------------------------------------------------------
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone" Hasan ibn Sabbah.
-----------------------------------------------------------
"We're not going to just shoot the sons-of-bitches, we're going to rip out their living Goddamned guts and use them to grease the treads of our tanks. We're going to murder those lousy Hun cocksuckers by the bushel-fucking-basket." George Smith Patton Junior