M1A1SA i M1A2SEP z T.U.S.K.-I/II zdecydowanie. ;-)
Jakoś taki mam fetysz do Jankeskich konstrukcji, mają duszę tak jak ich auta (te prawdziwe Amerykańskie). :-)
_________________ "I postanowiłem poznać mądrość i wiedzę, szaleństwo i głupotę. Poznałem iż również i to jest pogonią za wiatrem, bo wielka mądrość przynosi utrapienie, a kto przysparza wiedzy, przysparza i cierpień." Kazn. 1:17-18 (Księga Koheleta)
-----------------------------------------------------------
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone" Hasan ibn Sabbah.
-----------------------------------------------------------
"We're not going to just shoot the sons-of-bitches, we're going to rip out their living Goddamned guts and use them to grease the treads of our tanks. We're going to murder those lousy Hun cocksuckers by the bushel-fucking-basket." George Smith Patton Junior
Damian wiem ze jesteś nierefolmowalny
Ale te Twoje typy beeeee
Czołg z mojego avatara. Spójrz na te krągłości, na lekkość sylwetki. Piękne przejścia w liniach. Żaden współczesny czołg tego nie ma.
_________________ jestem
Windmaker Redaktor Naczelny Michał "Windmaker" Banach
Nie wiem coś mi się w tych czołgach podoba bardziej niż w innych. Jeśli chodzi o Shermana to przyznam że w wersjach późnych - z amerykańską armatą 76 mm to był ładny. Albo M51 I-Sherman też fajnie wygląda.
Dla mnie najpiękniejszy jest Merkava w "locie". Całkiem sympatycznie wygląda moim zdaniem południowoafrykański Olifant. Parę fotek i filmik:
http://www.military-today...lifant_mk1b.htm
Najbrzydszy to T 35.
Oooo jaki interesujący temat Przystojne czołgi to moja specjalność, he he. A wogóle to witam serdecznie wszystkich Forumowiczów Nazywam się Kasia, mam 18 lat i pasjonuję się bronią pancerną głównie współczesną. Forum wpadło mi w oko, toteż postanowiłam tu wpaść na dłużej
A wracając do tematu, tak jak kolega Damian, stawiam przede wszystkim na Abramsa To mój zdecydowany faworyt i szaleję za nim od dłuższego czasu. A korzystając z okazji, ośmielę się zaprezentować dwie spośród moich kilku prac poświęconych temu Miśkowi
Według mnie Leopard 2A4 ma również bardzo ciekawe, masywne i konkretne kształty