Wysłany: 2012-01-27, 02:54 Bezpieczeństwo indywidualne Oddział: Inne
Jako, że nie koliduje to w moim odczuciu z MILITISem, ani nie stanowi konkurencji postanowiłem podzielić się informacją o moim nowym projekcje: Zasobnik.com.pl
Parę słów na początek.
Swego czasu prowadziłem z kilkoma znajomymi CFMG przez kilka lat (i poniekąd dalej to robię), zaliczyłem epizod w wojsku (ZSW, a później służba zawodowa w rozpoznaniu). Od przeszło 15 lat jestem aktywnym turystą (piesze wycieczki, survival, spływy kajakowe, żeglarstwo). Zawsze frapowało mnie, że kwestie bezpieczeństwa indywidualnego są w Polsce traktowane po macoszemu lub wcale. I jest to podejście nie tylko systemowe, ale również takie jest podejście indywidualne. Większości ludzi ten temat nie interesuje, a jeśli już to kończy się na możliwie najtańszym ubezpieczeniu samochodu. No, ale co z resztą?
Dlatego postanowiłem swoje doświadczenie "przekuć w metal" i wraz ze znajomym otworzyłem nowy portal pod wspomnianym adresem. Dlaczego? Bo jak czytam o wydarzeniach niczym w artykule
Chciał być Bear Grylls albo Laptop premiera to krew się we mnie gotuje. A tak naprawdę to jedynie szczyt góry lodowej, bo eskapady na Giewont w klapeczkach były standardem i dekadę temu....
No, ale dość płakania. Zapraszam do konstruktywnej krytyki.
Jeśli naruszam regulamin MILITIS to nie robię tego świadomie - i proszę o ewentualnego maila w tej sprawie.